amphi_tech_logo-300x47.png

AMPHIVENT™ ilmansuodatinlaite talousvesisäiliöihin
 

 

Ongelma

 

Kun vedenpinta laskee talousvesisäiliössä, ilmaa kulkeutuu säiliöön ilmanvaihtokanavan kautta. Jos ilmaa ei puhdisteta, hiukkasia kuten palamistuotteita ja siitepölyä kulkeutuu ilman mukana säiliöön ja laskeutuu veden pinnalle kalvoksi. Pintakalvo muodostaa otollisen kasvualustan bakteereille ja se voi vaikuttaa veden laatuun. Ilmanvaihtokanava voi olla myös sisäänpääsy linnuille ja ötököille. Vaarana on myös kanavan joutuminen ilkivallan kohteeksi.
 

Ratkaisu

 

AmphiVent™ on ilmansuodatinlaite joka tehokkaasti suodattaa säiliöön tulevan ilman. Se myös vaikeuttaa tahallisen juomaveden saastuttamisen (ilkivallan). Edellyttäen että miesluukku ja muut aukot säiliössä ovat huolellisesti tiivistettyjä, ilma pakotetaan, vedenpinnan muuttuessa kulkemaan ilmansuodattimen kautta.

 

Tekniset tiedot

 

AmphiVent™ täyttää talousvesisäiliöille laaditut rakennustapaohjeet EN-SFS1580.
 

Painevaroke

AmphiVent™ on varustettu painevarokkeella jonka kalvo laukeaa vahingollisen paineen alla ja suojaa näin säiliön rakennetta. Painevarokkeen ikkunan pinta-ala on suurempi kuin ilmanvaihtokanavan, joten se antaa hyvän suojan mahdollisen syöksytyhjennyksen sattuessa.

 

Suodatinpanos

Suodatinmateriaali on joko hienosuodatin (luokka F7) tai HEPA suodatin (luokka H13).

AmphiVent™ ilmansuodatinlaite löytyy sekä ulos että sisätiloihin asennettavina versioina.

Ulos asennettava (ruostumaton)

AmphiVent™ 200u (NS200)

AmphiVent™ 125u (NS125)

Voidaan asentaa olemassa oleviin joutsenkaulaputkiin.

Sisätiloihin asennettava (ruostumaton)

AmphiVent™ 200i (asennetaan ilmastointiputkeen jonka sisähalkaisija on 200mm)

AmphiVent™ 125i (asennetaan ilmastointiputkeen jonka sisähalkaisija on 125mm)

Lämmitin

Jos on olemassa riski että ulos asennettava suodatin voi jäätyä, voidaan suodatinrunkoon asentaa lämmitinlevy. Lämmitin toimitetaan lisävarusteena.

 

Asennus

Sekä ulos että sisätiloihin asennettavat mallit voidaan supistuskappaleella liittää muihin putkikokoihin. Tarvittaessa suoritamme tarkastuslaskelmat ja mitoitukset.
 

Lataa esite

AV-produktbeskrivning-finska.jpg
AV-utomhus-finska.jpg
AV-inomhus-finska.jpg